Varsler opptrapping i sykehusstreiken fra mandag
LUKK

Varsler opptrapping i sykehusstreiken fra mandag

Av Jørgen Svarstad

Publisert 15. juni 2021 kl. 14:21

Fra mandag vil 863 helsepersonell være i streik. Av disse er 59 medlemmer av Forskerforbundet.

Tirsdag varsler Unio et nytt stort streikeuttak ved sykehusene fra mandag. Ytterligere 243 blir tatt ut streik. Da vil 863 medlemmer i Unio være i streik ved helseforetakene.

De fleste er sykepleiere i Sykepleierforbundet. Men også Forskerforbundet har ansatte ved helseforetakene, og 20 nye blir tatt ut i det siste streikeuttaket. Det betyr at fra mandag av vil forbundet ha 59 medlemmer i streik, med mindre det kommer en løsning før den tid. Flertallet av disse jobber ved Oslo universitetssykehus, blant annet som ernæringsfysiologer, konsulenter, rådgivere og logopeder. Det er også streikende medlemmer ved Helse Bergen, Sykehuset Østfold, Ahus  og St. Olavs hospital.

Annonse

– Streikeviljen blant medlemmene er fortsatt meget stor, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Unio Spekter. – Vi trapper nå opp for å legge ytterligere press på Spekter og helseforetakene. Vi ønsker ikke å ramme pasientene, men å få motparten tilbake til forhandlingsbordet. Det handler om livsviktig investering i livsnødvendig kompetanse, sier Lill Sverresdatter Larsen.

Hun legger til at streikeviljen er ytterligere stryket etter nyheten om at Spekter hadde gitt 3,1 prosent til de ansatte i Vinmonopolet – etter at det ble sagt at ingen grupper ville få mer enn 2,82. prosent.

Les også: