– Du overtar det viktigste departementet
LUKK
Annonse
Annonse

- Du overtar det viktigste departementet

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 16. oktober 2013 kl. 15:28

Torbjørn Røe Isaksen fikk nøkkelen til statsrådskontoret fra Kristin Halvorsen.

--du-overtar-det-viktigste-departementet


Torbjørn Røe Isaksen trer inn på sitt nye kontor i Kunnskapsdepartementet for første gang.

--du-overtar-det-viktigste-departementet


– Jeg kan komme med en liten innrømmelse nå. Jeg syns du har vært en av de aller flinkeste politikerne i Norge, sa Torbjørn Røe Isaksen til Kristin Halvorsen som i dag trådde ut av politikken.

--du-overtar-det-viktigste-departementet


Torbjørn Røe Isaksen fikk prøvesitte sin nye kontorstol på kunnskapsministerens kontor.

Fakta
<

– Dette er et departement som veldig mange enkeltpersoner berøres av. Det går 300 000 barn i barnehage hver dag, 600 000 barn og unge i grunnskolen, 200 000 i videregående skole og nesten 250 000 studenter. Så dette er det viktigste departementet. Det forvalter humankapitalen, som er Norges viktigste formue, sa avtroppende kunnskapsminister Kristin Halvorsen til den påtroppende kunnskapsministeren, Torbjørn Røe Isaksen.

 

[wip4: photo=675378 width=512 align=middle]

Forran oppmøtt presse og departementsansatte skrøt Halvorsen av departementet hun har jobbet i de siste fire årene, og ønsket den påtroppende statsråden lykke til med arbeidet.

– Med deg til å gjøre den jobben har du et veldig kompetent embedsverk. Det er virkelig strålende folk, som er kunnskapsrike og har også det lille ekstra i seg.

– Blir en dedikert statsråd

Halvorsen benyttet også anledningen til å gi en oppfordring til Isaksen om å fortsette arbeidet med en langtidsplan for forskning. Høyre har vært lunkne til å si ja til planen som ble initiert av Halvorsen, til tross for at de øvrige samarbeidspartiene ønsker en langtidsplan for forskning.

– Norske studenter fortjener en universitets- og høyskolesektor som står på tå hev og sørger for at de klarer å realisere planene sine. Det har de, men de løftes enda mer med en interessert og dedikert statsråd, og det vet jeg at du kommer til å være. Og så håper jeg man fortsetter arbeidet med en tiårig langtidsplan for forskning, avsluttet Halvorsen før hun offisielt overrakte kontornøkkelen og en blomsterbukett.

 

[wip4: photo=675381 width=512 align=middle]

– Store sko å fylle

Torbjørn Røe Isaksen svarte med å gi Halvorsen skryt for den innsatsen hun har gjort som kunnskapsminister, og som politiker.

– Jeg kan komme med en liten innrømmelse nå. Jeg syns du har vært en av de aller flinkeste politikerne i Norge, sa Isaksen. – En egenskap du har hatt bestandig, er å klare å snakke om ting som er nært folk. Vi som driver med politikk kan veldig ofte rote oss bort i vanskelige begreper og glemme at politikken handler om alt det som skjer der ute. Du var jo den som fikk gode Høyre-folk til å si «unger» i stedet for «barn». Det syns jeg du skal være stolt av, sa Isaksen og fikk både Halvorsen og oppmøtt presse til å le.

– Det står mye igjen av deg som kunnskapsminister. Jeg gleder meg veldig til å ta over. Det er store sko å fylle. Jeg gruer meg også littegrann. Det er en stor og spennende oppgave. Tusen takk til deg, takk til dere som har vært med og takk for blomster og nøkkel. 

[wip4: photo=675380 width=512 align=middle]