Går til toppjobb ved Tate Modern i London
LUKK

Går til toppjobb ved Tate Modern i London

Av NTB og Forskerforum

Publisert 28. april 2023 kl. 17:59

Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo inntar rollen som toppsjef ved kunstmuseet Tate Modern i London.

– Tate Modern er et ledende kunstmuseum og en banebrytende institusjon. Jeg er utrolig glad for å bli med i den dyktige staben og være en del av hele Tate-organisasjonen, sier hun i en pressemelding, ifølge Dagbladet.

Hindsbo har vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design siden 2017 og er ansatt i en åremålsstilling på seks år. I januar ble det kjent at hun ikke ønsker et nytt åremål som direktør ved Nasjonalmuseet når perioden utløper 1. juni i år.

– Dette synes jeg er skikkelig kult, sier Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en epost til NTB.

– Det er ingen tvil om at Tate får en utrolig dyktig leder i Karin Hindsbo. Hun har ledet vårt eget Nasjonalmuseum på en imponerende måte gjennom en krevende flytteperiode og overgangsfase. Dette er en utrolig stor anerkjennelse av Karins arbeid. Jeg ønsker lykke til med nye oppgaver.

Tate Modern i London er verdens fjerde mest populære kunstmuseum, målt etter antall besøkende, ifølge en oversikt i The Art Newspaper i år. Bare Louvre, Vatikanmuseene og British Museum hadde flere besøkende i 2022. Tate Modern hadde ifølge denne oversikten 3,9 millioner besøkende.

Museet er et av verdens største innen samtidskunst og moderne kunst og holder til i den tidligere kraftstasjonen Bankside. Svenske Lars Nittve var den første direktøren fra åpningen i 2000.