I stater der cannabis er lovlig, bruker studentene mindre tid på studiene
LUKK
Annonse
Annonse

I stater der cannabis er lovlig, bruker studentene mindre tid på studiene

Av Forskerforum

Publisert 24. september 2018 kl. 09:26

Studenter i stater der medisinsk cannabis er legalisert bruker 20 prosent mindre tid på å studere enn studenter i stater der det er forbudt.

Det viser en ny amerikansk studie, skriver Times Higher Education. 

Det er i alt 31 amerikanske stater som tillater cannabis til medisinsk bruk, inkludert de ni som også har legalisert det som nytelsesmiddel. Canada har også vedtatt å legalisere cannabis.

Forskerne ved American University of Washington og Victoria University of Wellington brukte dataene fra en årlig amerikansk tidsbrukundersøkelse. Så undersøkte de om studenters tidsbruk hadde noen sammenheng med om cannabis var lovlig i staten de bor.

De fant at studenter som bor i stater der medisinsk cannabis er lovlig, bruker rundt 20 prosent mer tid på fritidsaktiviteter og 20 prosent mindre på studier, enn studenter i andre stater. Dette tilsvarer rundt 25 minutter hver dag.

I tillegg fant de at tidsbruk på studierelaterte aktiviteter falt ytterligere syv prosent i stater der cannabis var fullt ut legalisert.

Studien er publisert i Economics of Education Review, (bak betalingsmur, en tidligere versjon er tilgjengelig som open access).

I likhet med funnene i en nederlandsk studie, fastslår denne studien at de negative effektene er størst for deltidsstudenter som allerede sliter med studiene. Den nederlandske studien fant også en betydelig framgang i prestasjonene til utenlandsstudentene ved Universitetet i Maastricht etter at byen forbød salg av cannabis til utlendinger.

  • Les også:
USA