Ingen budsjettforhandlinger fredag
LUKK

Ingen budsjettforhandlinger fredag

Av NTB og Jørgen Svarstad

Publisert 10. juni 2022

Heller ikke fredag blir det noen forhandlingsmøter mellom regjeringspartiene og SV. Nytt møte er først planlagt på mandag.

– Nå skal vi jobbe hver for oss gjennom helgen. Vi møtes igjen på mandag og håper å lande et godt og ansvarlig budsjett i starten av neste uke, skriver leder Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen i en melding til NTB.

Sammen med Senterpartiets Geir Pollestad har han forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Etter at de tre hadde en intensiv dag onsdag, med forhandlinger til langt på natt, har det ikke vært noen forhandlingsmøter.

Annonse

Mandag denne uka ble de parlamentariske lederne koblet på forhandlingene, uten at det førte til noen løsning.

Regjeringen kom med flere smertefulle kutt for forsknings- og høyere utdanningssektoren i sitt budsjettforslag. Blant annet:

  • Betydelige kutt for det planlagte campusprosjektet ved NTNU.
  • Kostnadene til nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo skal kraftig ned.
  • Utsettelse av forskningssenteret Ocean Space i Trondheim. Nå har regjeringen imidlertid varslet at det ikke blir noen utsettelse likevel.

SV har krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling og partiet har reagert kraftig på at det er lagt inn store kutt i bistandsbudsjettet. Regjeringen har foreslått å bruke 4 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på ukrainske flyktninger i Norge. Samtidig kuttes det blant annet i støtten til flere store FN-organisasjoner.

Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt denne uka, har forhandlerne ingen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen neste fredag. En eventuell avtale må legges fram som forslag i salen samme morgen.

Les også: