Ny direktør for Henie Onstad Kunstsenter
LUKK

Ny direktør for Henie Onstad Kunstsenter

Av NTB

Publisert 26. september 2022 kl. 13:56

Anne Hilde Neset er ansatt som direktør for Henie Onstad Kunstsenter. Neset kommer fra stillingen som direktør for Kunstnernes Hus.

Den nye direktøren for kunstmuseet på Høvikodden i Bærum overtar stillingen fra nyttår. Dermed etterfølger hun Tone Hansen som fra 1. oktober overtar som direktør ved Munch-museet.

Neset har de siste fem årene vært direktør for Kunstnernes Hus og har en variert bakgrunn fra kulturfeltet nasjonalt og internasjonalt.

Hun har en master i kunstteori fra England og har vært kunstnerisk leder for organisasjonen Ny Musikk. Tidligere har hun arbeidet 18 år i London, blant annet som redaktør og skribent i det globale musikk-magasinet The Wire, som grunnlegger av samtidskunstorganisasjonen Electra, som programleder i BBC radio, og som kurator og gjesteforeleser ved ulike universiteter og institusjoner, deriblant Tate Modern.

– Jeg er enormt begeistret for denne muligheten til å være med på å videreutvikle Henie Onstad Kunstsenter. Kombinasjonen av arkitektur, landskap, skulptur, tverrkunstneriske prosjekter og ambisiøse internasjonale satsninger gjør kunstsenteret til et internasjonalt kraftsentrum, sier Anne Hilde Neset.

Neset tiltrer stillingen 2. januar 2023.

Les også: