22 studenter i Bergen smittet av korona
Annonse

22 studenter i Bergen smittet av korona

Av Jørgen Svarstad

Publisert 24. august 2020

De fleste smittetilfellene i Bergen knyttes til fadderuken.

Bergen kommune opplyste om de nye smittetilfellene i kommunen på en pressekonferanse mandag. Det er registrert 26 nye tilfeller av koronasmitte i Bergen det siste døgnet. På pressekonferansen sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) at nesten samtlige nye smittetilfeller knyttes til fadderuken.

– Det er et høyt tall. Flesteparten av disse er studenter og kan knyttes til utbrudd på fadderarrangementer og blant studenter i Bergen, sa Valhammer.

Annonse

Helsebyråd Beate Husa (KrF) la til at kun fire av de nye tilfellene ikke kan knyttes til studiestarten.

– Vi oppfordrer studentene til å være ekstra nøye nå, sier Husa.

Det eksakte tallet for HVL er ikke endelig bekreftet av smittemyndighetene, men rektor Berit Rokne sier til studentavisen Studvest at de opererer med tallet 18 internt.

Her er tallene HVL presenterer på sine nettsider:

UiB: Seks nye studenter

Universitetet i Bergen skriver i en pressemelding mandag ettermiddag at de i dag er informert om at seks nye studenter har testet positivt på Covid-19.

Tre av dem studerer ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, én ved Det juridiske fakultet, én ved Det humanistiske fakultet og én ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Studenter som har vært i samme undervisningssituasjon som de smittede studentene ved UiB blir nå anbefalt å gå i karantene.

Viserektor Oddrun Samdal ved UiB antar at de 6 er blant 26 nye smittetilfeller kommunen opplyste om på mandag, skriver Bergens Tidende.

– Det kan være snakk over hundre som må i karantene, sier Samdal.

  – Vi samarbeider tett med kommunen for å raskt sikre så god smittesporing og varsling som mulig. Disse smittetilfellene minner oss om at UiB som samfunnet forøvrig står midt i en pandemi. Det er viktig at vi alle følger de gjeldene retningslinjer, som råd om avstand og hygiene, og at man holder seg hjemme om man har symptomer, sier Samdal i pressemeldingen.

Les også: Fortsatt hjemmekontor og digital undervisning. Slik vil korona prege høsten ved universiteter og høyskoler.