Stans i lærer-avskilting sendes på høring
LUKK

Stans i lærer-avskilting sendes på høring

Av NTB

Publisert 19. april 2022 kl. 21:57

Lærere som er utdannet før 2014 skal få unntak fra kompetansekravene for å kunne undervise, dersom regjeringen får det som de vil.

– Regjeringen ønsker å stanse avskiltingen av erfarne lærere. Vi ønsker å beholde dem i klasserommene. Deres kompetanse er viktig for skolen, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Krav om faglig fordypning i undervisningsfagene matematikk, engelsk og norsk for lærere utdannet før 2014 ble innført av Solberg-regjeringen. Forslaget fra den nåværende regjeringen er å gjeninnføre unntaket som tidligere gjaldt for disse lærerne.

Annonse

Forslaget blir sendt på høring med frist til 19. juli 2022.

Høyres skolepolitiske talsperson, Margret Hagerup, er kritisk til at regjeringen går videre med sitt mål om å fjerne kravene.

– Høyres mål er alle elever skal lære å lese, skrive og regne skikkelig. Vi vet at faglig dyktige lærere er nøkkelen for å lykkes med dette. Dette var prinsippet bak innføringen av kompetansekrav for alle lærere som underviser i norsk, matematikk og engelsk, som regjeringen nå svekker, sier Hagerup.

Les også: