Aaslestad tok selvkritikk i Steinnes-saken
LUKK
Annonse
Annonse

Aaslestad tok selvkritikk i Steinnes-saken

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 18. oktober 2018 kl. 12:58

– Vi kan aldri tillate oss at vårt arbeid trues.

Da Petter Aaslestad holdt sin åpningstale til Forskerforbundets representantskapsmøte 16. oktober, kom han inn på saken om Kristian Steinnes. Den tvangsomplasserte professoren er tidligere tillitsvalgt for Forskerforbundet, og har uttrykt misnøye med måten Forskerforbundet har håndtert hans sak på. Han har mottatt juridisk bistand fra forbundet, men har selv ønsket å bruke en ekstern advokat. Økonomisk støtte til dette har blitt avvist av forbundet.

– Selvsagt alvorlig

Saken har ført til mye intern debatt i Forskerforbundet, og lokallaget ved Universitetet i Bergen har valgt å støtte Steinnes økonomisk. Samtidig har det blitt startet en egen innsamlingsaksjon.

Annonse

Aaslestad understreket at det er viktig for Forskerforbundet å støtte sine tillitsvalgte.

– Dette er selvsagt alvorlig – tillitsvalgtarbeidet er selve kjernen i vår virksomhet. Vi kan aldri tillate oss at vårt arbeid trues, sa Aaslestad.

Sak å lære av

– Steinnes og Forskerforbundet har blitt enige om å avholde et møte i oktober. Vi skal gjøre det vi kan for at Steinnes skal få god hjelp med sin sak. Ingen medlemmer i Forskerforbundet skal være i tvil om at de skal få god støtte, sa Aaslestad.

Samtidig ba han om forståelse for at verken han eller generalsekretær Hilde Gunn Avløyp kan uttale seg om saken i detalj.

– Likevel vil jeg ta selvkritikk for at vi ikke ga god intern informasjon til tillitsvalgte og lokallag. Dette må vi lære av, sa han.