Digital undervisning fram til sommeren
LUKK
Annonse
Annonse

Digital undervisning fram til sommeren

Av Julia Loge

Publisert 2. april 2020

Tre av landets største universiteter holder campus stengt for studenter hele semesteret.

En rekke universiteter har bestemt at forelesninger og undervisning skal foregå på nett, ikke på universitetsområdet fram til sommeren.

NTNU la ut beskjeden onsdag, samtidig melder de at alle arrangementer, konferanser og ulike samlinger med fysisk oppmøte også avlyst ut semesteret.

Annonse

Universitetet i Oslo har også avlyst fysisk undervisning for hele semesteret. Ifølge universitetsdirektør Arne Benjaminsen handler det om forutsigbarhet.

– Vi vet ikke hvordan våren vil bli i forbindelse med koronapandemien. For å gi forutsigbarhet for studenter og ansatte har vi derfor besluttet at undervisningen blir digital frem til sommeren, sier Benjaminsen.

Universitetet i Bergen skriver samtidig at omlegging fra tradisjonell saleksamen til hjemmeeksamen er godt igang, men at enkelte fag har særlige utfordringer med å få til en god omlegging til både digital undervisning og hjemmeeksamen. Dette gjelder først og fremst kliniske fag og skapende og utøvende kunstfag. Her arbeider fagmiljøene og sentraladministrasjonen fortsatt med å løse praktiske, teknologiske og juridiske spørsmål.

Forskerforum har også sjekket med en rekke andre universiteter og høyskoler, som holder stengt til ulike datoer i uken etter påske. Onsdag 8. april kommer regjeringen med nye nasjonale retningslinjer for perioden etter 14. april.

  • Les også: