Fredrikstad: To studenter ved Høgskolen i Østfold smittet av korona
LUKK
Annonse
Annonse

Fredrikstad: To studenter ved Høgskolen i Østfold smittet av korona

Av Jørgen Svarstad

Publisert 7. september 2020 kl. 10:16

Studentene er i følge kommuneoverlegen trolig smittet gjennom det pågående kjente smitteutbruddet som pågår i Fredrikstad og Sarpsborg.

Søndag kveld var status i Østfold at totalt 201 personer er smittet og 1100 satt karantene, de fleste i Saprsborg og Fredrikstad.

Kommuneoverlege i Fredrikstad Sofie Lund Danielsen har uttalt til VG at hun frykter vi står overfor Norges hittil største smitteutbrudd.

Ting tyder på at det er studenter blant disse. Høgskolen i Østfold skriver på sine nettsider at nye studenter ved studiested Fredrikstad er bekreftet smittet med Covid-19. Begge ble bekreftet smittet søndag 6. september.

Studentene er i følge kommuneoverlegen trolig smittet gjennom det pågående kjente smitteutbruddet som pågår i Fredrikstad og Sarpsborg. Begge studentene har tilhørighet til disse kommunene, skriver høyskolen.

Den ene studenten har vært på undervisning i et auditorium hvor det var 46 medstudenter til stede. Selv om alle disse ikke er definert som nærkontakter, velger høyskolen å sette alle andre som var i samme auditorium i karantene.

«Studentene det gjelder tilhører er et nytt kull, og siden mange ikke kjenner hverandre eller husker hvor man satt, velger man å være på den sikre siden. Dette gjøres i samråd med kommuneoverlegen i vedkommendes kommune», skriver høyskolen.

Den andre studenten har ikke vært i nærkontakt med andre studenter eller foreforelesere. Ingen er derfor satt i karentene i forbindelse med dette.

Alle studenter som har blitt satt i karantene har blitt varslet per SMS.

Tidligere har høyskolen opplyst at to andre studenter er bekreftet smittet. De gikk ut med dette mandag 31. august.

Les også: