Museer kan åpne i Oslo
Annonse

Museer kan åpne i Oslo

Av Lina Christensen

Publisert 21. mai 2021

Byrådet i Oslo har i dag besluttet å innføre trinn to i gjenåpningsplanen. Det betyr at museer kan åpne fra 26. mai. Hjemmekontor gjelder fortsatt.

Tidligere i dag åpnet regjeringen opp for mer fysisk undervisning ved høyskoler og universiteter.

Også i Oslo innføres det lettelser. Det betyr at blant annet museer kan holde åpent fra onsdag 26. mai.

Annonse

– Alt som åpnes, vil ha strenge begrensninger og klare smittevernregler, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Oppdatert smittevernveileder for museene

Det har de siste ukene vært en nedgang i smitte og sykehusinnleggelser i Oslo. Samtidig har 222.000 innbyggere fått en eller to vaksiner. Byrådet har derfor besluttet å innføre hele trinn 2 i gjenåpningsplanen.

Ifølge den endrede forskriften for forebygging av koronasmitte i Oslo gjelder smittevernstiltak og antallsbegrensning som i butikker, kjøpesentre og gallerier.

Oslo kommuner viser til at Museumsforbundet har utarbeidet en oppdatert smittevernveileder for museene, som gir råd og veiledning for gradvis gjenåpning under covid-19-pandemien 2021.

Fortsatt hjemmekontor

Ved arrangementer på museene vil reglene for arrangement i den kommunale og nasjonale covid-19-forskriften gjelde. Blant annet regnes en guidet omvisning og et foredrag som et arrangement. Lettelsene i Oslo kommune åpner opp for inntil 20 personer ved arrangementer innendørs når det er faste, tilviste plasser. Ved arrangementer utendørs er antallet 50 personer hvis det er faste plasser.

Det anbefales fortsatt hjemmekontor. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte.

  • I dag kom det også nasjonale lettelser: