Stenger campus for studenter
Annonse

Stenger campus for studenter

Av Jørgen Svarstad

Publisert 16. mars 2021

Nok en gang stenger universiteter og høyskoler dørene for studenter.

Mandag kom det nye koronainnstramninger i Oslo kommune og Viken fylke.

Det fører til at universitetene og høyskolene stenger dørene for studenter.

Annonse

For Viken har regjeringen bestemt at «lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler stenges for alle studenter og undervisningen gjøres digitalt».

Det får konsekvenser blant annet for Høgskolen i Østfold, NMBU og Universitetet i Sørøst-Norge. Oslomet har også stengt campusene sine i Sandvika og på Kjeller for studenter.

Men i Oslo holder Oslomet fortsatt campus åpent for studenter:

«Biblioteker, lesesaler og bygninger ved studiested Pilestredet er fortsatt åpne inntil videre med strenge smitteverntiltak, i henhold til gjeldende smitteverntiltak i Oslo kommune», skriver Oslomet på sine nettsider.

Universitetet i Oslo stenger campus for studenter fra tirsdag klokken 12. «Det er fortsatt anbefalt hjemmekontor og digital undervisning», skriver de videre på sine nettsider.

Handelshøyskolen BI, som har en campus i Nydalen i Oslo, har heller ikke meddelt noen endringer. «Kun digital undervisning. Alle campus er åpne for BI-studenter», står det på nettsiden deres.

Det har heller ikke Høyskolen Kristiania i Oslo.

Forrige statusoppdatering på deres nettsider om Oslo er fra 18. februar. Da informerte de om at campus kun er åpent for å lese og studere, mens undervisning gjennomføres digitalt.