UiO sender ansatte hjem, men studentpubene inviterte til halloweenfest
LUKK
Annonse
Annonse

UiO sender ansatte hjem, men studentpubene inviterte til halloweenfest

Av Julia Loge

Publisert 29. oktober 2020 kl. 14:55

Det blir munnbind og andre masker på Blindern fredag kveld.

Universitetet i Oslo innførte nye tiltak mot koronasmitte fra i dag torsdag kl.12. Flest mulig ansatte skal ha hjemmekontor, og mer av undervisningen blir digital. Møter skal være digitale, og fagmiljøene må vurdere om de må påby munnbind.

Men studentkjellerne får ha åpent og planlegger å feire halloween.

– Vi holder åpent for å kunne gi studenter et sted å ha det hygggelig. Vi anmoder alle om å holde seg hjemme hvis de føler seg dårlige, og ber om at alle følger retningslinjene, sier Camilla Thai, leder for Filologisk forening.

De driver kjellerpuben Uglebo, som planlegger halloween-pub i morgen. Det samme gjør Kjellern i Helga Engs hus og Realistforeningen.

Åpent av sosiale grunner

– Generelt skal UiO ha så lite arrangementer som mulig utover det som er knyttet til undervisningsvirksomheten. Men av sosiale grunner holder puber og kjellere åpent. Foreningsvirksomhet og kor/orkestre opprettholder aktivitet i tråd med smittevernregler fra Oslo kommune og regjeringen, sier rektor Svein Stølen i en melding på universitetets nettside.

Camilla Thai i Filologisk forening understreker også hvor viktig det sosiale er for å unngå ensomme studenter i vintermørket, selv om Oslo kommune ber voksne om å droppe halloween-festen i år.

– Vi vil at folk skal ha mulighet til å se venner, og derfor har vi valgt å ha et arrangement i morgen og et sosialt samlingssted der vi følger retningslinjene, sier Thai.

– Ikke urimelig

Bydelsoverlege Tom Sundar i Nordre Aker sier at det ikke er urimelig at studentpubene kan holde åpent i noen timer om kvelden.

– Utbrudd i studentmiljøene er knyttet til private sammenkomster. Blant de utbruddene vi har hatt til nå, er det ikke så mange som er knyttet til skjenkesteder, sier Sundar.

Til sammenligning er det flere utbrudd knyttet til arbeidsplasser, spesielt der det er åpent landskap, ifølge Sundar.

Følger retningslinjene

Thai forteller at de har strenge tiltak for å hindre smitte. Det er faste sitteplasser, ikke lov å flytte stoler og bord, de har smittevakter som holder reint og minner gjester på å holde avstand, de bruker munnbind og respekterer både nasjonale og kommunale smittevernregler. Gjestene må bestille og betale mens de sitter på plassene sine.

Realistforeningen har avlyst kostymekonkurransen til fordel for en quiz. I tillegg krever de at gjester tar med egne munnbind til bruk når de ikke sitter på plassene sine.

Kjellern lover fortsatt aktiviteter og leker, men har forhåndsbooking av bord.

Samfunnet Bislett, studentpuben ved Oslomet har bestemt seg for å holde stengt ut semesteret.

  • Les også: