Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Hvis det blir streik, merkes det ekstra godt på Oslomet

Av Julia Loge

Publisert 16. mai 2019

Her kan du se hvilke steder som klargjør streikevestene.

Flere timer på overtid mekles det fortsatt mellom partene i statsoppgjøret. Nesten 1400 ansatte ved høyskoler og universiteter kan bli tatt ut i streik. En eventuell streik kan blant annet få konsekvenser for eksamensavviklingen.

– Det er ingenting nytt å melde. Meklingen pågår fortsatt, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB klokken 5.13.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa før midnatt at det fram til da har vært bevegelse, men at partene ikke var i mål. Dermed ble det klart for mekling på overtid.

Det er spesielt i spørsmålet om pensjon at partene står langt fra hverandre.

Ved Oslomet tar Unio ut i overkant av 100, LO Stat (flest i NTL) tar ut 394 medlemmer og YS Stat (Parat) tar ut 63. I alt tas over 450 ansatte ut i første fase av en eventuell streik, det er rundt 25 prosent av de ansatte ved universitetet, skriver Khrono.

Les mer: Brudd i statsoppgjøret

– Det er klart at en eventuell streik vil merkes godt. Våre medlemmer gjør viktige samfunnsoppgaver, som etterforskning og undervisning. En konflikt vil for eksempel kunne få konsekvenser for eksamen og sensur ved universitetene i Oslo, Bergen og Bodø, sier forhandlingsleder i Unio stat, Guro Elisabeth Lind i en pressemelding.

Nå har både LO og Unio offentliggjort hvilke steder de vil ta ut først, dersom det blir streik. Unio anslår at de tar ut 1000 medlemmer i første uttak, mens LO sier det er rundt 2000 fra dem.

Her er institusjonene innen forskning og høyere utdanning som kan få merke streiken:

Unio:

  • Nord universitet – ca 120 medlemmer i Bodø tas ut
  • Nasjonalt folkehelseinstitutt
  • Oslomet – storbyuniversitetet – ca. 100 medlemmer i Oslo tas ut
  • Universitetet i Oslo (UiO) – ca 100 medlemmer tas ut
  • Høgskulen på Vestlandet – ca 100 medlemmer i Bergen tas ut
  • Universitetet i Bergen (UiB) – ca 100 medlemmer tas ut

LO:

  • Oslomet – 394 medlemmer tas ut
  • Universitetet i Bergen – 422 medlemmer tas ut

YS:

  • Oslomet – 63 Paratmedlemmer tas ut.

I tillegg til universiteter og forskningsinstitutter har Unio varslet at flere politidistrikter blir tatt ut i streik, mens LO tar ut departementer.

Også Akademikerne og YS stat har brutt forhandlingene med staten og er i mekling. Akademikerne har meldt om streik for 524 medlemmer i Politidirektoratet og Nav.

YS Stat tar i første omgang ut rundt 250 medlemmer i departementene og på Oslomet. Ifølge Khrono jobber de fleste i fellesadministrasjonen, og i administrasjonen ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier og ved Fakultet for helsevitenskap.

  • Les også: