NTNU må nedbemanne: 100 årsverk må bort
LUKK

NTNU må nedbemanne: 100 årsverk må bort

Av NTB

Publisert 15. mai 2024 kl. 09:11

Rundt 100 årsverk på to fakulteter må kuttes for å få budsjettet på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim i balanse.

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap må 70 årsverk bort. Det samme gjelder ved Institutt for lærerutdanning, der det er snakk om å kutte mellom 20 og 30 stillinger, skriver Adresseavisen.

– Vi prøver alt vi kan med sluttpakker og håper å unngå oppsigelser, sier dekan Tine Arntzen Hestbek ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Svikt i søkertall, avvikling av nasjonale ordninger for etter- og videreutdanning og svak nasjonal finansiering av det femte året i grunnskolelærerutdanningen etter at det ble krav om masterutdanning, gjør at lærerutdanningene blir ekstra hardt rammet, ifølge dekanen.

Universitetsavisa har tidligere omtalt en rekke saker om trang økonomi ved NTNU:

Fakultet for medisin og helse må nedbemanne. Dekanen sa nylig at de nok må ned 70 årsverk. Fakultetet var det første som innførte ansettelsstopp i fjor, men det har gått for tregt å kutte kostnadene på den måten.

Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap må også nedbemanne. Det er spesielt Institutt for lærerutdanning som ventes å treffes her.

Fakultetet for naturvitenskap har innført ansettelsesstopp fra 1. mars og ut året. De håper naturlige avganger skal holde for å kutte kostnader.

Også Vitenskapsmuseet har gjort radikale endringer på grunn av dårlig økonomi, og vil ta mer kontroll over hvordan de ansatte bruker tida si. 

Fakultet for økonomi har en mindre prekær situsjon, og krever bare at dekanen godkjenner ansettelser.

  • Les også: