Siri Fjellheim blir ny rektor på NMBU etter Curt Rice
LUKK

Siri Fjellheim blir ny rektor på NMBU etter Curt Rice

Av NTB/Signy Grape

Publisert 11. oktober 2023 kl. 10:35

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har ansatt Siri Fjellheim (49) som rektor. Fjellheim har vært konstituert rektor siden april i år.

Siri Fjellheim er ansatt som ny rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ut juli 2025, i de gjenværende snaue to årene av åremålet til avgått rektor Curt Rice.

– Jeg er beæret, og veldig glad for å få lov til å lede denne flotte institusjonen de nærmeste årene, sier Fjellheim i en pressemelding fra NMBU.

Annonse

Fjellheim er professor i plantebiologi. I 2020–21 var hun prorektor for forskning og innovasjon ved NMBU, og i perioden 2022-23, før hun ble konstituert som rektor, ledet hun Institutt for plantevitenskap ved fakultet for biovitenskap.

Styreleder Hanne Refsholt sier i pressemeldingen at styret var enstemmig i ansettelsen.

– Med sin lange erfaring fra ulike roller på NMBU, både som leder og fagperson, er Fjellheim en meget bra match for universitetet. Det har hun også vist gjennom de siste månedene som konstituert rektor. På vegne av universitetsstyret og hele NMBU vil jeg takke Siri Fjellheim, og ønske henne lykke til som ansatt rektor, sier Refsholt.

Fjellheim trekker frem NMBUs satsing på bærekraft som nyansatt rektor.

– NMBUs biovitenskapelige utgangspunkt gir oss en helt spesiell posisjon som bærekraftuniversitet. På NMBU forskes det på de store spørsmålene som skal sikre framtidens livsgrunnlag. Denne forskningen gir oss de beste forutsetningene for å utdanne kandidater samfunnet trenge for å lykkes med det grønne skiftet, sier hun i pressemeldingen.

Det var fem søkere til rektorstillingen. Tidligere NMBU-rektor Sjur Baardsen var blant disse.

Curt Rice gikk av i vår etter kun to år som rektor ved universitetet på grunn av uenighet med styret om veien videre.

  • Les også: