Stor arbeidsglede blant universitetsansatte
LUKK

Stor arbeidsglede blant universitetsansatte

Av Julia Loge

Publisert 22. august 2022 kl. 12:29

Bare to yrkesgrupper har større arbeidsglede enn forskere og undervisere i universitetssektoren, viser dansk undersøkelse.

Undervisere og forskere scorer 76 av 100 mulige poeng i en undersøkelse som professor Lars Louis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i Danmark har laget for avisen Politiken.

Bare leger og ledere slår den poengsummen, for de har 77 poeng.

Tallene er hentet fra undersøkelser som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har gjort om danskenes arbeidsmiljø i perioden 2012-2018. Her er det hentet ut oversikt over engasjement i arbeidet, som Andersen mener er et uttrykk for arbeidsglede.

«Vi er med på å definere vårt eget forskningsfelt og dermed undervisningen vår, hvor vi formidler hva vi forsker på. Dermed er det god sammenheng mellom arbedsoppgavene vi har» kommenterer Brian Arly Jacobsen ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, og som også er tillitsvalgt i fagforeningen DM Universitet.

Akademikerbladet har snakket med universitetsansatte som mener at arbeidsgleden kommer fra interessen for det de forsker på og gleden over å kunne formidle det til studentene gjennom undervisning, men at mange midlertidige stillinger og krav om å søke konkurransebaserte midler for å lønne eget arbeid, trekker ned.

  • Les også: