UiB: Mistenker flere smittede av indisk mutant
LUKK
Annonse
Annonse

UiB: Mistenker flere smittede av indisk mutant

Av Jørgen Svarstad

Publisert 10. mai 2021

– Det er trist om smitte spres videre som følge av dette utbruddet hos oss, sier rektor Margareth Hagen.

I forrige uke ble det kjent at en person ansatt ved Institutt for fysikk og teknologi (IFT) ved UiB testet positivt for den indiske virusvarianten, og at fire kolleger deretter har testet positivt for korona.

Disse fire antas også å være smittet av varianten. Nå som deres nærkontakter ogsåver blitt sporet opp og satt i karantene, og det nå funnet mer smitte, skriver Bergens Tidende.

Annonse

– Noen nærkontakter til de fem ansatte har nå testet positivt. Dermed mistenker vi at noen flere enn de fem ansatte på UiB har denne varianten, sier smittevernoverlege Egil Bovim til avisen.

Han understreker at alle prøver koblet til utbruddet sekvenseres, men at det tar lang tid å få svar.

De fire UiB-ansatte får trolig svar på om de er smittet av varianten denne uken.

– For øyeblikket føler jeg vi har en god oversikt, og at vi har satt de som skal i karantene. Foreløpig har vi ikke grunn til å tro at dette har spredd seg videre, sier Bovim.

Rektor Margareth Hagen sier til BT at de ikke er kjent med at flere ansatte har testet positivt i forbindelse med utbruddet.

– Det er trist om smitte spres videre som følge av dette utbruddet hos oss. Dette er en viktig påminnelse om at dette ikke er over ennå. Vi understreker viktigheten at vi fortsetter å være flinke og følge retningslinjene og ha lav terskel for testing, sier Hagen.

Les også: