Undersøkelse: Syv av ti studenter synes de gjør en dårligere innsats under koronakrisen
LUKK
Annonse
Annonse

Undersøkelse: Syv av ti studenter synes de gjør en dårligere innsats under koronakrisen

Av Jørgen Svarstad

Publisert 13. mai 2020

– Studentene må tilbake på campus i størst mulig grad, sier UiB-professor Frode Ulvund til Universitetsavisa.

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB) har pleid å lage en undersøkelse om blant annet studiekvalitet. Denne gangen spurte de også studentene om hvordan koronakrisen har påvirket studenttilværelse.

Svarene fra 200 studenter viser at de fleste synes ting var bedre før, skriver Universitetsavisa.

Annonse
  • 78 prosent synes studiesituasjonen har blitt dårligere etter nedstengingen.
  • 80 prosent synes studiekvaliteten har blitt dårligere (studiekvalitet definert som mulighetene og tilretteleggingen for at studentene skal kunne lære).
  • Hele 70 prosent av studentene sier at egeninnsatsen har blitt dårligere. 32 prosent sier nedstengingen har ført til langt dårligere studieinnsats.

Historieprofessor Frode Ulvund, som står i spissen for undersøkelsen, er særlig bekymret for at studentene sier egeninnsatsen har blitt dårligere. Dette synes han er det mest bekymringsfulle ved undersøkelsen.

Frode Ulvund. Foto: UiB

– Det bør bekymre oss. Det er tydelig at studentene synes det er vanskelig å studere hjemmefra, og at de foretrekker fysisk undervisning og har behov for studierutiner. Jeg mener derfor at studentene bør i størst mulig grad tilbake på campus, selvsagt innenfor de til enhver tid gjeldende retningslinjer, sier Ulvund til Universitetsavisa.

Mange fornøyde med digitalt tilbud

Undersøkelsen viser videre at studentene er mer misfornøyde med studiesituasjonen enn med selve undervisningstilbudet de har fått. Halvparten synes tilbudet er like godt eller bedre enn før nedstengingen, like mange synes det er dårligere.

Undersøkelsen har også sett nærmere på den gruppen som har brukt det digitale undervisningstilbudet i stor grad.

– De som har brukt det mye, er mer positive enn de som har brukt det lite. I dette utvalget er det faktisk 40% som synes det er bedre enn før nedstengingen, sier Ulvund.

Les også: