Universiteter og høyskoler sliter med å bruke opp koronamillioner
Annonse
Annonse

Universiteter og høyskoler sliter med å bruke opp koronamillioner

Av NTB

Publisert 3. november 2021

Av 288,5 millioner kroner i koronamidler til studenttiltak, står minst 71,9 millioner ubrukt hos universiteter, høyskoler og samskipnader.

I september ba Kunnskapsdepartementet om rapporter fra alle mottakerne om pengebruken, og  Khrono har fått innsyn i disse.

Universiteter og høyskoler kan totalt sitte igjen med rundt 42 millioner kroner ved årets slutt, mens samskipnadene rapporterer om nesten 27 millioner kroner gjenstående. Diverse andre ulike organisasjoner og private høyskoler som ikke mottar statsstøtte, rapporterer om at rundt 2,5 millioner vil stå ubrukt.

Annonse

De fleste poengterer at det har tatt tid å få i gang tiltak og ber om at midlene som ikke er brukt, blir videreført til 2022. Da vil de bli brukt til formålet de er bevilget til.

Universitetet i Oslo vil trolig ha den største summen gjenstående ved årsslutt. De fikk 13,3 millioner kroner og vil ha igjen cirka 8 millioner.

Oslo Met ligger an til å bruke opp den største andelen av tilskuddet. I rapporten til departementet anslår universitetet at de har brukt opp 8 av 11 millioner kroner ved utgangen av året. Dette anslaget er senere nedjustert til 6 millioner kroner, opplyser utdanningsdirektør Håkon Solberg.

  • Les mer: