Verneombudet: – Jeg har opphevet arbeidsstansen i Nesna

Av Jørgen Svarstad

Publisert 24. mai 2019

Verneombud Gary Hoffman og ledelsen er blitt enige om tiltak for de ansatte i Nesna, og satser på å gjenåpne campusen på mandag.

Verneombud Gary Hoffman beordret onsdag arbeidsstans ved Nord universitets studiested i Nesna. Dette fordi han mente arbeidsmiljøet ved det nedleggingstruede studiestedet var uforsvarlig.

Gary Hoffman. Foto: Privat

Studiestedet er nå stengt, men kan mest sannsynlig gjenåpne på mandag.

– For en time siden sendte jeg ut melding om at jeg har opphevet arbeidsstansen, sier Hoffman til Forskerforum rundt klokken 15.15 fredag ettermiddag.

Han sier at ledelsen har kommet dem i møte og lovet at tiltak skal komme på plass.

– De har sagt at bedriftshelsetjenesten skal komme på plass. Vi bli enige om at da skal vi prøve å gå tilbake til arbeidet på mandag. Med forbehold om at Arbeidstilsynet følger nøye med på at vår helse blir ivaretatt, sier han.

– Så dere har ikke hatt bedriftshelsetjeneste hos dere?

– Nei, det er det som er så oppsiktsvekkende. De burde de har vært. I media var det mye snakk om at dette var et PR-stunt. Men det var ikke det. Det var en bivirkning av vår psykiske og fysiske helse. Dette er noe som har bygget seg opp de siste tre og et halvt årene. Vi har gitt beskjeder til ledelsen gjennom bekymringsmeldinger, avviksmeldinger og arbeidsmiljøundersøkelser, men de har ikke blitt besvart. Det har blitt verre og verre. Det er ikke bare et resultat av en mulig nedleggelse nå, sier Hoffman.

Han har tidligere hevdet at Nesna har gradvis blitt nedlagt de siste årene. Dette har fakultetsledelsen bestridt. Les mer om dette her.

  • Les også: