33 studenter smittet ved Universitetet i Bergen
LUKK
Annonse
Annonse

33 studenter smittet ved Universitetet i Bergen

Av Jørgen Svarstad

Publisert 24. august 2021

20 av studentene tilhører samme miljø.

– Totalt er det 33 studenter som er bekreftet smittet ved Universitet i Bergen, sier Margareth Hagen, rektor ved universitetet til Dagbladet.

– Det er 20 studenter som er smittet som går på samfunnsvitenskapelige fakultet, sier rektoren til Dagbladet og fortsetter:

Annonse

– Jeg vet ikke om de er fra samme faddergruppe, men de er i hvert fall i samme miljø.

Samfunnsvitenskapelig fakultet har nå gått over til digital undervisning, ellers fortsetter undervisningen som normalt, forteller rektoren.

Mandag meldte Bergen kommune om 49 nye smittetilfeller. Nesten halvparten er i aldersgruppen 20–29 år, og 16 koblet til samme faddergruppe, skriver Bergens Tidende.

Universitetet i Oslo har også registrert smittede.

 – Vi er kjent med at tre av våre studenter er blitt smittet i løpet av fadderuka, sier Johan Løberg Tofte, seksjonssjef Enhet for HMS og beredskap ved Universitet i Oslo til NTB.

– Faddergrupper blir informert, men det er også tilfeller hvor smittesporingsteamet kun tar kontakt med nærkontakter. Ved ett tilfelle ble samtlige i en gruppe bedt om å ta hurtigtester, sier seksjonssjefen.

Norges handselshøyskole (NHH) i Bergen melder om ett smittetilfelle.

Universitet i Agder skriver også på sine nettsider at en student ved Avdeling for lærerutdanning har fått påvist koronavirus.

Les også: