Sju oppsagte FHI-ansatte får beholde jobben
LUKK
Annonse
Annonse

Folkehelseinstituttet:

Sju oppsagte FHI-ansatte får beholde jobben

Av NTB/Lina Christensen

Publisert 6. desember 2023 kl. 15:09

Sju FHI-ansatte klaget på oppsigelse etter nedbemanning. Disse har nå fått beskjed om at de får beholde jobben.

Nedbemanningsprosessen i Folkehelseinstituttet førte til at flere ble oppsagt, skriver FriFagbevegelse.

Sju av dem klaget på oppsigelsesvedtaket. Nå har de fått beskjed om at klagen er tatt til følge og at de får beholde jobben. Dette gjelder både medlemmer i Forskerforbundet og NTL.

NTL-medlem Camilla Lysa Fredlund ble sagt opp mens hun var i foreldrepermisjon. Nå er hun lettet over å få beholde jobben hun har hatt i 13 år.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. At ting ble rettferdig til slutt gjør at jeg kan ta jul med senkede skuldre, sier hun til FriFagbevegelse.

Det følger ikke med noen begrunnelse i vedtakene, men ifølge hovedtillitsvalgt i NTL Marc Gayorfar ser det ut som at alle sakene har en felles svakhet, enten i prosessen eller at grunnlaget for oppsigelser ikke var til stede.

– At oppsigelsene blir omgjort er veldig gledelig for dem det gjelder, men ikke for de som har sagt opp etter forlik eller sluttpakker. Det er ikke tvil om at mange ville fått medhold på linje med disse om de hadde stått i det, sier han til FriFagbevegelse.

Kraftige kutt i statsbudsjettet for 2023 er årsaken til nedbemanningen. Daværende direktør Camilla Stoltenberg advarte i fjor mot kuttene.

Oppdatering 14.12: Det stod første at fem av sju har får beholde jobben. Det riktige er at alle sju får beholde jobben.

  • Les også: