Norske studenter slipper å betale for karantenehotell
LUKK
Annonse
Annonse

Norske studenter slipper å betale for karantenehotell

Av Jørgen Svarstad

Publisert 26. mai 2021

Norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet slipper å betale egenandelen for opphold på karantenehotell.

Det skriver regjeringen i en pressemelding. Dette gjelder fra i morgen, 27. mai.

–  Smittesituasjonen endres raskt, og vi må tilpasse regelverket for hvem som skal være på karantenehotell tilsvarende. Nå er det smittesituasjonen i landet du befinner deg i som avgjør om du må i karantene eller ikke, og hvor lenge du må være der. Jeg forstår at det kan være vanskelig for studenter å ta regningen for karantenehotell og er glad for at vi nå kan presentere denne løsningen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Annonse

Regjeringen innfører et tillegg til covid-19-forskriften, som innebærer fritak fra egenandel for norske studenter på studieopphold i utlandet som ved ankomst til Norge må oppholde seg på karantenehotell i karantenetiden.

–  Dette er en gladnyhet for alle norske studenter i utlandet. Det er ingen tvil om at en firesifret regning gjør et innhogg i studentlommeboken, men nå kan altså norske studenter planlegge hjemreisen med trygghet om at vi dekker et eventuelt opphold på karantenehotell for dem, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Les også: