Fakta

Array

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) utlyser et professorat med hovedvekt på boligforskning, og Oslo Bolig- og Sparelag (OBOS) skal finansiere stillingen.

Styrke boligkompetanse

– OBOS har vært med å utvikle bymiljøer gjennom mer enn 80 år, vi er opptatt av å bygge gode nabolag med gode boliger der folk trives. Det er viktig at det forskes på byutvikling og bokvalitet, derfor er vi i OBOS glade for å kunne bidra til dette AHO-professoratet, sier konsernsjef Martin Mæland , ifølge aho.no.

For Arkitekturhøgskolen skal stillingen bidra til å styrke kompetansen innen boligprosjektering, boligforskning og boligbygging.

Samfunnsansvar

– Dette er en del av vårt samfunnsansvar. AHO bidrar med verdiskapende forskning og utvikling for fremtidenes boligløsninger. Vi har lenge ønsket å styrke dette fagfeltet, og samarbeidet med OBOS gir oss et kraftig løft, sier rektor ved AHO Karl Otto Ellefsen.

Professoratet lyses ut internasjonalt, og høgskolen vil prioritere søkere med forsknings- og utviklingserfaring av internasjonalt format innen boligfeltet.