Fakta

 

  • Midlertidig åremålsstilling på to til fire år
  • Skal kvalifisere til toppstilling
  • Er unntatt regelen i lovverket om fast ansettelse
  • Man kan bare jobbe en periode ved samme institusjon

Ved Universitetet i Stavanger kan man nå smake på vin fra egen vingård på universitetsområdet.

– Den har en tydelig syresmak og lukter litt søtt. Foreløpig er det en enkel og lett vin, men den skal bli fyldigere. Vinen har potensial, sa en fornøyd Helge Jørgensen under prøvesmakingen, ifølge uis.no.

Førstelektoren fra Norsk hotellhøgskole ved UiS er ildsjelen bak. Rødvinen er laget med druer av Cabernet Cortis. Det er laget to viner til, men den nevnte rødvinen ble best og skal videreutvikles.

Første produksjon telte 30 flasker, men Jørgensen håper å kunne øke til noen tusen flasker. Vinproduksjonen skal bli en del av opplevelsessenteret på Norsk hotellhøgskole.