Forskningspolitiker narkotikasiktet
LUKK

Forskningspolitiker narkotikasiktet

Av Forskerforum

Publisert 6. mars 2012 kl. 22:07

Forskningspolitisk talsmann fra Høyre, Henning Warloe, er siktet for å ha oppbevart narkotika. Han trekker seg fra alle verv.

forskningspolitiker-narkotikasiktet


Henning Warloe trekker seg fra sine verv, men blir sittende på Stortinget.

forskningspolitiker-narkotikasiktet


Erna Solberg karakteriserer opplysningene som har kommet frem i saken som tillitsbrudd.

Fakta
<

 

– Jeg har formidlet til Henning Warloe at misbruk av narkotika er helt uforenlig med å være stortingsrepresentant for Høyre, sa Høyre-leder Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag kveld, ifølge Aftenposten

Det var TV2 som først meldte at stortingsrepresentant og forskningspolitisk talsmann fra Høyre, Henning Warloe, er siktet for oppbevaring av narkotika. Selv benekter han kjennskap til narkotikaen som er funnet i hans leilighet i Oslo.

Tilknyttet større sak

Ifølge TV2 tok politiet seg inn i stortingspolitikerens leilighet fredag, med hjelp fra Stortingets sikkerhetsvakter. Inne i leiligheten ble det funnet et pulver politiet mener er narkotika.

Warloe som var i Bergen under ransakingen, ble avhørt i Oslo lørdag 3. mars. Funnet skal ifølge politiet være gjort i forbindelse med en større sak som etterforskes på Romerike, der seks personer er pågrepet de siste ukene.

Blir sittende på Stortinget

Selv benekter Warloe å ha noe kjennskap til narkotikaen som er funnet i leiligheten, og har forklart at en bekjent disponerte leiligheten han hadde fått tildelt fra Stortinget. Han har imidlertid fortalt politiet at han ved en tidligere anledning har brukt et narkotisk stoff, som ikke skal ha tilknytning til denne saken. Ifølge Erna Solberg skal det ha skjedd i stortingsperioden.

Warloe trekker seg fra sine verv i Høyre, men blir sittende på Stortinget ut perioden. Det kan imidlertid bli hans siste.

– Partiledelsen har gitt klar beskjed om at vi mener han ikke bør søke renominasjon til Stortinget, basert på det vi nå vet.  Det er lov å gjøre feil. Det er lov å ta sin straff og legge tingene på bordet, men du kan ikke gis tillit hvis du har brutt den så grovt som Henning har gjort, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV2 Nyheter.

Sentral i forskningspolitikken

Henning Warloe har de siste årene markert seg som en aktiv politiker i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen (KUF) på Stortinget. Han har blant annet vært en forkjemper for mindre statlig innflytelse over forskningen i Norge og økt satsning på innovasjon og kommersialisering av forskningsresultater.

Warloe har tidligere vært leder av Høyres innovasjonsutvalg og opprettet nylig Høyres forskningsutvalg på oppdrag fra Høyres ledelse.