Demonstrasjoner mot rasisme på campus

Av Forskerforum

Publisert 30. november 2015

Studenter ved flere amerikanske universiteter har den siste tiden demonstrert mot rasisme ved institusjonene.

Bevegelsen toppet seg nylig da rektor ved University of Missouri trakk seg på grunn av demonstrasjonene. Han ble kritisert for ikke å ta tak i problemene med rasistiske episoder. New York Times rapporterer om afroamerikanske studenter som opplever alt fra åpenbare rassistiske angrep til ubehagelig opptreden av hvite studenter. 

– Rasistiske episoder på universiteter er ikke noe nytt, sier Robert Bruce Slater, redaktør i Journal of Blacks in Higher Education til CNN. Journal of Blacks in Higher Education har holdt telling med rapporterte tilfeller av rasisistisk trakkassering ved amerikanske universiteter. Hittil i 2015 er det meldt inn 146 tilfeller. Det er så langt lavere enn de 177 tilfellene som var meldt inn til det amerikanske utdanningsdepartementet i fjor, men høyere enn i 2009 da det ble meldt inn 96 tilfeller. 

– Vi ser ingen økende trend de siste 25 årene. Det har vært stabilt, og sannsynligvis blir kun en liten andel av de raisistiske hendelsene noen sinne rapportert, sier Slater.