Åpnet ni nye SFI-sentre
LUKK

Åpnet ni nye SFI-sentre

Av Forskerforum

Publisert 21. september 2015 kl. 10:06

NTNU-tung åpning av nye sentre for forskningsdrevet innovasjon.

-pnet-ni-nye-sfi-sentre


SFI-tildelingene er NM i forskning, sier Bjørn Haugstad.

Fakta
<

1,6 milliarder kroner er satt av til de 17 nye sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som ble utpekt i november i fjor. Sentrene har som målsetting å styrke innovasjon og verdiskaping gjennom samarbeidet mellom forskningsmiljøer og næringsliv.

Europamesterskap neste

Det var særlig forskningsmiljøet i Trondheim som dominerte tildelingen, og torsdag 17. september i år markerte NTNU åpningen av ni nye SFI med tilknytning til NTNU og Sintef. Tilstede var både administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, og statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad.

– Vi i regjeringen heier på dere som har vunnet i NM i forskning. Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Neste mål må være EM, sa Haugstad ifølge Universitetsavisa.

Over hele landet

Foruten de ni sentrene med base i Trondheim, er det opprettet nye SFI over hele landet. De øvrige er opprettet ved Oslo universitetssykehus, Norsk regnesentral , Nofima, Universitetet i Agder, Universitetet i Oslo, Universitetet i Tromsø, Marintek og Høgskolen i Ålesund.

SFI-ordningen startet i 2005 har siden finansiert 21 samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og næringslivsaktører. Bevilngingen på 1,6 milliarder kroner til de 17 nye sentrene skal gå over 8 år.