Fem nye smittet av korona ved NTNU
LUKK
Annonse
Annonse

Fem nye smittet av korona ved NTNU

Av Johanne Landsverk

Publisert 12. oktober 2020

Etter nye smittetilfeller i løpet av helga, er NTNU-rektoren bekymret.

Fem studenter fra ulike fakulteter ved NTNU er blitt bekreftet smittet i løpet av helga. Som følge av dette er foreløpig om lag 120 personer blitt pålagt karantene. Dette tallet kan øke de nærmeste dagene når smittesporingen fortsetter, melder smittevernkontoret i Trondheim kommune.

Ikke oversikt over smitte

Lørdag fikk NTNU melding om ett smittetilfelle ved Fakultet for økonomi. Studenten har ikke deltatt i forelesninger den siste uka, men har vært på campus og blant annet trent i idrettsbygget på Gløshaugen. I alt 176 andre personer som trente samtidig har fått beskjed om at de bør teste seg og være observante på korona-symptomer. Disse personene trenger imidlertid ikke å gå i karantene, skriver NTNU i en pressemelding.

Annonse

Søndag kom det beskjed om at ytterligere fire studenter fra ulike fakulteter hadde testet positivt for Covid-19. Det gjenstår fortsatt en del smittesporing for å få oversikt over hvor de smittede har befunnet seg i den perioden de kan ha vært smittebærere.

Rektor er bekymret

– Det er foreløpig ikke aktuelt å stenge hele, eller deler av campus, men vi følger utviklingen fra dag til dag, sier rektor Anne Borg. Alle de fem nye smittede er satt i isolasjon.

– Jeg er bekymret. Utviklingen går i feil retning og nå må vi gjøre alt vi kan for å stoppe smitten fra å spre seg ytterligere, uttaler NTNU-rektoren.

Fra før av var hadde NTNU meldt om tre smittetilfeller blant studenter i løpet av oktober. De tre er studenter på Fakultet for ingeniørvitenskap, og foreløpig har ingen testet positivt blant de 500 som måtte i karantene.

  • Les også: