Curt Rice får fire nye år som rektor på Oslomet:

–  Oi - dette var stort!

Av Jørgen Svarstad

Publisert 25. oktober 2018

Styret ved Oslomet bestemte i dag at den profilerte rektoren Curt Rice får fortsette i fire nye år.

– Styret har i dag ansatt en godt kvalifisert rektor for den neste perioden, som viser sterkt engasjement for OsloMet sitt samfunnsoppdrag, sier styreleder Trine Syvertsen i en pressemelding.

Hun sier at Rice har levert i tråd med de målsettningene han og styret har jobbet etter. I rektorperioden til Curt Rice har Høgskolen i Oslo og Akershus blitt til et et universitet. Syvertsen trekker også frem at institusjonen har blitt mer synlig.

–  Det er en omfattende prosess å ansette en rektor, og det er mange som har lagt ned mye arbeid med intervjuer og vurdering av flere kandidater, sier Syvertsen.

Ifølge Khrono var det fire personer, i tillegg til Rice, som søkte på rektorstillingen.

Behandlingen av ansettelse skjedde bak lukkede dører, og styret tok seg god tid til saken. Beslutningen var ikke enstemmig, skriver Khrono.

De skriver at to representanter for de vitenskapelig ansatte, Bjørn Smestad og  Tatjana Felberg, ønsket seg Jan Gulliksen i stedet for Curt Rice.

Gulliksen er viserektor for digitalisering ved Kungliga tekniska högskolan i Sverige. Han er norsk statsborger og  professor i «human computer interaction».

Men flertallet på 9 mot 2 stemte for å ansette Curt Rice som rektor fra 2019-2023, samt innstille Jan Gulliksen som nummer to.

«Oi – dette var stort! OsloMet sin styreleder, Trine Syvertsen, har orientert meg om at universitetsstyret vil at jeg skal fortsette som rektor en periode til. Dette gjør meg kjempeglad! Gleder meg enormt til å jobbe videre med mange fantastiske kollegaer og studenter!»

De andre søkerne til stillingen var:

  • Louis Dillac, 32 år, Grenoble, Frankrike
  • Jan Gulliksen, 53 år Uppsala, Sverige
  • Lais Santos, 25 år, Porto, Portugal
  • Said Irandoust, 58 år, Indonesia

Les også: