Norut selger Norinnova Technology Transfer

Av Forskerforum

Publisert 15. oktober 2018

UiT og tre andre partnere har kjøpt Norut Tromsøs aksjer i kommersialiseringsselskapet Norinnova Technology Transfer AS.

De tre andre investorene er Siva – selskapet for industrivekst, Nordland fylkeskommune og Troms fylkeskommune.

– Oppkjøpet gjøres for å sikre en helhetlig nordnorsk verdikjede for kommersialisering av ideer fra forskning, og er et ledd i partenes felles satsing på innovasjon og næringsutvikling, sier rektor Anne Husebekk ved UiT.

Etter kjøpet vil Siva og UiT ha en eierpost i Norinnova Technology Transfer på 33,4 prosent hver, mens Nordland fylkeskommune og Troms fylkeskommune eier 4,5 prosent hver.

Norinnova Technology Transfer skal fremme innovasjon og utvikling i Nord-Norge. Selskapet forvalter flere næringsrettede virkemidler på vegne av det offentlige.

– Med økt fokus fra nasjonale og internasjonale premissgivere for anvendt forskning, innovasjon og næringsutvikling, vil Norinnova Technology Transfer ha en viktig rolle og stor betydning for innovasjon og utvikling av næringslivet i nord, skriver de nye eierne i en pressemelding.

UiT har også kjøpt Norut Narvik sammen med Forte Narvik. Norut er i en fusjonsprosess med det nyetablerte forskningsselskapet Norce, som har rundt 900 ansatte og hovedkontor i Bergen.

Les mer: