Studenter ved NMBU, HiØ og Oslomet får komme tilbake til lesesalene
Annonse

Studenter ved NMBU, HiØ og Oslomet får komme tilbake til lesesalene

Av Jørgen Svarstad

Publisert 15. april 2021

Regjeringen letter på tiltakene i morgen.

Tirsdag varslet regjeringen lettelser i koronatiltakene ved universiteter og høyskoler. Men gjenåpningen gjaldt bare de delene av landet med høyt smittetrykk, og dermed ikke de 20 kommunene i Viken som har regionale tiltak fastsatt av regjeringen, det som kalles tiltaksnivå A.

Fakta
I disse komunene blir det justeringer:
Viken: Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås .

Men nå sier helseminister Bent Høie (H) justeringer for de 20 Viken-kommunene.

Annonse

I en pressemelding står det:

«I kommuner med tiltaksnivå A har lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler vært stengt for alle studenter. Fra og med 16. april kan lokaler på campus holde åpent der tilgang til lokalene er avgjørende for studenter som er avhengig av forsøk eller ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt, der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i studiet, og studentene testes jevnlig for covid-19 i samsvar med råd fra smittevernmyndigheten i kommunen.

Også biblioteker og lesesaler kan holde åpent for studenter som jevnlig testes for covid-19.»

Blant Viken-kommunene på nivå A er blant annet Ås, Fredrikstad, Lillestrøm, Asker og Bærum. Lettelsene innebærer blant annet at NMBU i Ås, Oslomet i Sandvika og Kjeller og Høgskolen i Østfold i Fredrikstad får slippe inn noen studenter igjen.

I Oslo er det lokale tiltak som gjelder. Både Oslomet og Universitetet i Oslo opplyser på sine nettsider at blant annet lesesalene og bibliotekene er åpne for studenter, men med begrensninger.

Les også: