Biologiprofessor Dag O. Hessen vant to Bragepriser: – Jeg er overlykkelig
LUKK
Annonse
Annonse

Biologiprofessor Dag O. Hessen vant to Bragepriser: – Jeg er overlykkelig

Av Jørgen Svarstad

Publisert 27. november 2020

Dag O. Hessen vant to av de fem brageprisene i år. – Det er vanskelig å finne ord på sånne anledninger, sier han.

Den profilerte professoren i biologi ved Universitetet i Oslo var overveldet etter utdelingen torsdag kveld.

– Det er vanskelig å finne ord på sånne anledninger. Jeg tror det eneste som dekker det, er overveldende, sa Dag O. Hessen til NTB.

Annonse

Han vant for årets saksprosa med boken Verden på vippepunktet. Han ble også tildelt Brages hederspris for 2020.

Verden på vippepunktet handler om klimaendringer og miljøødeleggelser. Ifølge juryen er boken «en balansert, tankevekkende og velskrevet bok om en særs pressende sak, en bok så viktig at man gjerne vil at alle skal lese den».

Du kan lese Forskerforum anmeldelse av boken her: «Dag O. Hessens siste bok er neppe egnet til å overbevise tvilerne, og gir heller ikke mye rom for individuell handling.»

Om tildelingen av hedersprisen skriver juryen at Hessen er en viktig stemme i norsk offentlighet, og «har i flere tiår bidratt til å bygge en bro mellom vitenskap og allmennhet».

Til Khrono sier Hessen:

– Hedersprisen visste jeg ikke at fantes engang. Sakprosa-prisen hadde jeg tross alt regnet meg fram til at jeg hadde en 25 prosent sjanse for å vinne, men å vinne hedersprisen… Nei, jeg er overlykkelig.

Brageprisen har vært delt ut hvert år siden 1992 og regnes som en av Norges viktigste litterære priser. Den deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som mål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

I fjor hadde Forskerforum et intervju med Dag O. Hessen, der han delte sine beste skrivetips. Det kan du lese her: