Nå starter gjenåpningen av NTNU
LUKK

Nå starter gjenåpningen av NTNU

Av Jørgen Svarstad

Publisert 21. september 2021 kl. 11:58

Tirsdag fjernet Trondheim kommune anbefalingen om munnbind på campus. Samtidig begynner NTNU gradvis å fjerne koronarestriksjonene.

Tirsdag 21.september begynner en forsiktig gjenåpning av NTNU, skriver universitetet på sine nettsider.

En meters avstand i undervisningen er blant begrenseningene som forsvinner først. Men NTNU skriver at man fortsatt bør holde minst én meters avsnatd i lokaler på lesesaler, i kantiner og i fellesarealer.

Tirsdag forsvinner også hjemmekontorordningen, noe som betyr at fast arbeidsplass igjen er NTNUs lokaler.

Dessuten fjernes anbefalingen om å avlyse studentarrangementer i Trondeim, samt begrensninger ved arrangementer og stands på campus.

På NTNUs nettsider kan du se hele gjenåpningsplanen deres

Tirsdag vedtok formannskapet i Trondheim kommune dessuten å fjerne anbefalingen om bruk av munnbind innendørs på offentlig sted der det ikke er mulig å holde en meters avstand, studiesteder inkludert.

– Vi foreslår å ta bort endel anbefalinger ettersom vi nå er i en situasjon hvor vaksinasjonsdekningen er god. Byrden ved å beholde anbefalingene blir større enn nytten, sa kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune tirsdag, ifølge Universitetsavisa.

Men studenter og ansatte som tar buss til og fra campus anbefales fremdeles å bruke munnbind når det er trangt om plassen.

Les også: