Nå starter gjenåpningen av NTNU
LUKK
Annonse
Annonse

Nå starter gjenåpningen av NTNU

Av Jørgen Svarstad

Publisert 21. september 2021

Tirsdag fjernet Trondheim kommune anbefalingen om munnbind på campus. Samtidig begynner NTNU gradvis å fjerne koronarestriksjonene.

Tirsdag 21.september begynner en forsiktig gjenåpning av NTNU, skriver universitetet på sine nettsider.

En meters avstand i undervisningen er blant begrenseningene som forsvinner først. Men NTNU skriver at man fortsatt bør holde minst én meters avsnatd i lokaler på lesesaler, i kantiner og i fellesarealer.

Annonse

Tirsdag forsvinner også hjemmekontorordningen, noe som betyr at fast arbeidsplass igjen er NTNUs lokaler.

Dessuten fjernes anbefalingen om å avlyse studentarrangementer i Trondeim, samt begrensninger ved arrangementer og stands på campus.

På NTNUs nettsider kan du se hele gjenåpningsplanen deres

Tirsdag vedtok formannskapet i Trondheim kommune dessuten å fjerne anbefalingen om bruk av munnbind innendørs på offentlig sted der det ikke er mulig å holde en meters avstand, studiesteder inkludert.

– Vi foreslår å ta bort endel anbefalinger ettersom vi nå er i en situasjon hvor vaksinasjonsdekningen er god. Byrden ved å beholde anbefalingene blir større enn nytten, sa kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune tirsdag, ifølge Universitetsavisa.

Men studenter og ansatte som tar buss til og fra campus anbefales fremdeles å bruke munnbind når det er trangt om plassen.

Les også: